Fietsparkeren Centrum Nijmegen

In het centrum van Nijmegen zijn enkele gratis bewaakte fietsenstallingen: bij het Keizer Karelplein, en bij de parkeergarage bij de Marienburg, en onder Plein ’44. Met die laatste kan de fietser weer werkelijk tot in het hart van de binnenstad kan komen, al zou het goed zijn als iets meer wordt gedaan aan de route(s) ernaartoe.

Voor wie ’s morgens boodschappen doet: tot 12 uur mag je je fiets gewoon voor de winkel parkeren –ook op zaterdag. Na 12 uur geldt het strenge fietsparkeerbeleid, waarbij je in de hele binnenstad je fiets in een stalling of klem moet plaatsen.

Voor bewoners van het centrum zoekt de gemeente naar oplossingen om ook voor hen goede en inbraak-veilige fietsparkeervoorzieningen te treffen. Bij nieuwe woningen/appartementen mag de gemeente weer voorschrijven dat er een fietsenberging moet zijn. Voor de bestaande woningen wordt gedacht aan fietsparkeervoorzieningen op maat. Bijvoorbeeld wat extra klemmen in de directe omgeving. En misschien ook kleine buurtstallingen zoals andere steden die ook kennen.

Rekken Ziekerstraat

Categorieën

1 response to “Fietsparkeren Centrum Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *