Inspraakreactie Groene Route 12 december 2012

Op woensdag 12 december heeft de Fietsersbond een inspraakreactie gegeven over het raadsvoorstel Investeren in mobiliteit tijdens de politieke avond van de Nijmeegse gemeenteraad. Het onderwerp van het raadsvoostel is maatregelen met het oog op de openstelling van de nieuwe Stadsbrug (De Oversteek) eind 2013. Door Nijmegen komt er een zogenaamde: “Groene Route” (Energieweg, Neerbosscheweg, Weg door Jonkerbos, Grootstalselaan, Scheidingsweg) die een groot deel van het verkeer binnen Nijmegen voor haar rekening moet nemen.

De Fietsersbond pleit er onder andere voor de “Groene Route” voorzien van ongelijkvloerse kruisingen voor fietsers, vanwege de verkeersveiligheid en voor een goede doorstroming van zowel fietsers als auto’s, te beginnen bij het nieuwe station Goffert.

Investeringen in ongelijkvloerse kruisingen zijn relatief beperkt, voorkomen verkeersongevallen en conflictsituaties tussen auto en fiets. We hebben hier al eerder andacht voor gevraagd.

In onze inspraakreactie (bijlage) geven we een onderbouwing en concrete suggesties. De Gelderlander heeft ook aandacht besteed aan ons standpunt.

Inspraakreactie Fietsersbond Nijmegen 12 december 2012

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.