Fietsverlichtingsactie in centrum Nijmegen

Op donderdagavond 28 november heeft de afdeling Nijmegen van de Fietsersbond in het centrum van Nijmegen een fietsverlichtingsactie georganiseerd met hulp van fietsenmaker Jan Kooij, politie en Nachtburgemeester Doro. Tussen 18.30 en 21.30 werden bij fietsers die geen goede verlichting hadden op het Koningsplein fietslampjes gemonteerd. Zelf monteren is ook heel makkelijk, maar zo bleef de vaart in. Op deze manier hebben wij ongeveer 100 mensen (bezoekers van de koopavond of vroeg uitgaanspubliek) aan verlichting geholpen in deze donkere maanden.

Dit was vooral een goede oplossing voor fietsers die zojuist door de politie waren aangehouden en een flinke boete zouden hebben moeten betalen voor ontbrekende verlichting. Bijna alle fietsers waren blij dat zij bij ons fietsverlichting konden aanschaffen en de boete dan konden inleveren.

Hopelijk leidt onze fietsverlichtingsactie ook tot meer bewustwording over fietsveiligheid.

Tips voor fietsverlichting vind je op: www.ikwiljezien.nl.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.