Verkiezingsdebat van Fietsersbond Nijmegen

Op donderdag 20 februari 2014 organiseert de Fietsersbond een verkiezingsdebat tussen de verschillende politieke partijen in Nijmegen. Dit is dé kans om Nijmeegse lijsttrekkers en andere kandidaten in actie te zien voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Het debat in Lux heeft als thema de plek voor fietsen in de Nijmeegse verkeersstructuur van de toekomst en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Update2: Aan het debat nemen deel: Pepijn Boekhorst (lijsttrekker Groen Links), Rob Jetten (lijsttrekker D’66), Albaer Hillen (lijsttrekker De Nijmeegse Fractie), Marc van Nijnatten (PvdA), Renske Helmer (SP), Patrick Huliselan (VVD),  Ruud Klein Hemmink (Gewoon Nijmegen), Judith Rotink (CDA) en de VSP. Ook ChristenUnie, ONP/PSP’92 en Creatieve Partij Nijmegen 2.0 zullen aanwezig zijn.

Gespreksleider van de avond is Rob Jaspers, journalist van De Gelderlander en “Nijmegenaar van het jaar 2013”.

Tijdens het debat kunnen diverse vraagstukken aan de orde komen die van belang zijn voor de fiets in Nijmegen. Onderwerp van gesprek is onder andere de nieuwe verkeersstromen rondom het toekomstige Station Goffert. Er komt een nieuwe snelfietsroute, een nieuw station dus, verkeer vanaf de nieuwe stadsbrug de Oversteek. Kunnen fietsers hier straks ook veilig en goed hun weg vinden?

Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2010 was er ook een verkiezingsdebat over de fiets in Nijmegen. De Fietsersbond hoopt dat het debat net zo boeiend zal zijn vier jaar geleden.

De avond zal met een literaire noot worden afgesloten door Ilse Schaminee van het LiteraturJugend programma van Lux.

Bij de kassa van Lux kunt u gratis kaarten afhalen. Zaal is vanaf 19.30 open. Reserveren is mogelijk via www.lux-nijmegen.nl.

onveilige verkeerssituatie toekomstig station Goffert

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.