Terugblik Bakfietstreffen 2014

12 en 13 april vond in Nijmegen het CargoBikeFestival/Bakfietstreffen plaats met op de eerste dag een conferentie en op de tweede dag een publieksevenement, het Bakfietstreffen dat al voor de derde keer werd gehouden.

logo Bakfietstreffen 2014Op de conferentie kwamen zo’n 250 mensen uit 25 landen. Fietskoeriers, bakfietsenbouwers en nog veel meer. Bij een presentatie van Sjors van Duren van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen werd een paar maal geapplaudiseerd voor de nieuwe fietsvoorzieningen in en om Nijmegen. Nijmegen heeft ook best wat moois om te laten zien.

De zondag begon eerst met een Bakfietsenparade vanaf het centrum naar de Vasim. In de middag was er, tegelijk met de Open Dag van de Vasim, een bakfietsenmarkt met hele verschillende bakfietsen en bakfietsachtige fietsen.  Er waren ook ludieke publieksactiviteiten, zoals al fietsend een schilderij maken. Zanger/pianist Clemens van de Ven zong vanaf speelde piano vanaf een tweepersoonsbakfiets op twee wielen.
De fietsersbond was ook aanwezig met een stand. Het was leuk en interessant om ook met buitenlandse gasten van het Cargo Bike Festival over de Fietsersbond te praten en de Nederlandse fietscultuur. Het was een gezellig gebeuren en het was fijn om ons hier aan binnen- en buitenland te presenteren.

Bijzondere bakfiets met bewonderaars eromheen

Fietsersbondkraam met bezoekers

Koffiebakfiets op festivalterrein

Vrouw op Bakfiets met Oversteek op achtergrond

(Foto´s Jan van Kessel)

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *