Arnhem-Nijmegen uitverkozen voor internationaal fietscongres Velo-city

De gemeenten Arnhem en Nijmegen mogen in 2017 het internationale fietscongres Velo-city organiseren. Dat maakte de European Cyclists’ Federation (ECF) 17 december 2014 bekend. Daarmee laten de gemeenten de steden Lissabon en Stockholm, overgebleven kanshebbers in de eindfase van de uitverkiezing, achter zich.

Velo-city is het grootste fietscongres wereldwijd en trekt in Europa circa 1.500 deelnemers. Het vier dagen durende programma wordt elk jaar door een andere stad georganiseerd. Eens in de twee jaar vindt Velo-city plaats in een Europese stad. De andere jaren elders in de wereld. Bezoekers komen samen om de nieuwste innovaties op het gebied van fiets en -infrastructuur te bespreken, ideeën uit te wisselen en meer te leren over hoe je steden en regio’s fietsvriendelijk kunt inrichten.

De conferentie vindt plaats van 13 tot 16 juni 2017 en het programma zal zich op tal van plaatsen in de regio afspelen. Behalve de conferentie zelf komt er een tentoonstelling waar bedrijven en organisaties op het gebied van de fiets zichzelf presenteren. In samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Wageningen Universiteit en de Radboud Universiteit vindt een wetenschappelijk symposium plaats over de fiets in relatie tot duurzaamheid, mobiliteit, gezondheid en voeding. Ook komt er een uitgebreid activiteitenprogramma voor deelnemers en bewoners, zodat iedereen het evenement kan meebeleven.

Lees hier het persbericht van de Stadsregio.

Eerder berichtten wij  op onze website, toen er nog geen besluit was gevallen:

Regio Nijmegen-Arnhem kandidaat voor fietscongres Velocity

De gemeenten Arnhem en Nijmegen hebben zich kandidaat gesteld voor het organiseren van Velocity in 2017. De gemeenten hebben hiervoor, in samenwerking met de Provincie Gelderland en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen een bidbook ingediend. Inmiddels is bekend geworden dat Nijmegen-Arnhem op de ‘shortlist’ van kandidaten staat, en nog maar twee andere kandidaten kans maken om uitgekozen te worden.

Velocity is een groot internationaal fietscongres dat elk jaar plaatsvindt, om de twee jaar in een Europese stad. Bezoekers komen samen om de nieuwste innovaties op het gebied van fiets te bespreken, ideeën uit te wisselen en meer te leren over hoe je steden en regio’s fietsvriendelijk kunt inrichten.

De Fietsersbond steunen de kandidatuur van Nijmegen-Arnhem. Samen met andere partijen zoals de Euregio, de Radboud Universiteit.

Wij denken dat de regio op fietsgebied een interessante en stimulerende omgeving is om dit grote evenement te houden. Omgekeerd is het fietscongres een verdere stimulans voor het fietsen in de regio.

In december maakt de organisatie van Velo-city bekend welke stad het congres in 2017 mag organiseren. Wij hopen dat Velocity in onze regio kan worden georganiseerd.

Meer informatie hier: www.ArnhemNijmegenCycling.com  (engelstalig).

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *