Meer dan honderd fietslampjes erbij

Op donderdagavond 4 december organiseerde de Fietsersbond, in samenwerking met BikeWerk en de politie een Fietsverlichtingsactie in het centrum van Nijmegen. De politie controleerde. Voor 5 euro konden fietsers zonder licht op het Koningsplein een setje goede fietslampjes krijgen, die er ook meteen op werden gemonteerd. Daarmee konden ze voorkomen dat ze een boete van 55 euro (exclusief administratiekosten) zouden moeten betalen. De actie duurde van 19.00 tot 23.00. Hierbij hebben we meer dan 100 fietslampjes aangebracht. Het viel op dat het grootste deel van de fietsers onder de 30 was.

Hieronder 2 foto´s (door Jan van Kessel).

De fietsverlichtingsactie is onderdeel van de campagne “Ik wil je zien” van de Fietsersbond. Voor deze campagne wordt nog veel meer georganiseerd… Andere acties in Nijmegen staan hier.

[correctie: in een eerdere versie stond dat de boete 45 euro is, dat is nu dus 55 euro (excl. administratiekosten)]

Rij bij de tentFietsenmaker in actie bij tent

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *