Ook afwerking belangrijk voor de fiets

Veilig, snel en gemakkelijk fietsen is iets voor strategisch beleid, maar ook iets voor een goede afwerking. Zie bijvoorbeeld deze foto’s die genomen zijn op het Jonkerbosplein, het verkeersplein bij FiftyTwoDegrees. Als je rondom het verkeersplein fietst, kun je alle hoogtevarianten tegenkomen.

2 luciferdoosjes tonen hoogteverschil asfalt

Een egale afwerking van fietspaden is belangrijk om comfortabel te kunnen fietsen, maar ook voor de veiligheid. Met fietsers gebeuren er al te vaak eenzijdige ongevallen – ongevallen waarbij verder geen andere verkeersdeelnemer is betrokken. Zulke eenzijdige ongevallen ontstaan doordat er tegen (soms onnodige) paaltjes wordt gefietst, maar ook bij wegdekken die niet voldoende egaal zijn. In het donker en in de sneeuw is dit nog eens een extra probleem.

Iets voor aannemers en opdrachtgevers, zoals de gemeente, om goed op te letten, ook bij de oplevering van wegen.

(Foto’s Jan van Kessel)

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *