Megafietsenstalling bij Stationsplein nu geopend

Vanaf woensdag 10 december is de nieuwe gratis fietsenstalling aan het Stationplein onder de nieuwbouw Doornroosje/Talia geopend voor alle fietsers. De ondergrondse stalling biedt plek aan 4000 fietsen. Het is daarmee de grootste fietsenstalling in het centrum van Nijmegen. Hier hoeft dus nu niet meer gezocht te worden naar een lege stallingsplaats, zoals aan de andere kant van het Stationsplein. En je fietst er zo naar binnen.

Tot 10 december was de nieuwe parkeerruimte nog alleen toegankelijk voor bezoekers van Doornroosje. Het gratis en bewaakte `transferium´ bij Nijmegen CS is vanaf nu 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend voor iedereen. Begin 2015 wordt in de stalling nog een detectie- en verwijssysteem aangebracht. Zo is per gang te zien hoeveel plaatsen er nog vrij zijn.

De Nijmeegse fietsersbond is blij met de fietsenkelder. De extra plekken waren echt nodig bij het station. Ook goed is de hoogte van de fietsrekken – beter dan bijvoorbeeld bij de Marienburg. Wel is de bereikbaarheid/vindbaarheid nog een aandachtspunt. Ook lijkt de vloer snel glad bij regen.

Wat zijn jouw ervaringen? Geef jouw ervaring over de fietsenkelder (vindbaarheid, fietsklemmen, etc.) aan ons door: [email protected].

Fleurige fietsenstalling met dubbellaags fietsparkeren

Ingang fietsenstalling met bordjes glad

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *