Nieuw initiatief: fietsen met ouderen in Nijmegen-Centrum

ouder stel zitten in een riksjaIn Kopenhagen fietsen vrijwilligers met ouderen op riksja’s door de stad. Een initiatief dat wereldwijd de aandacht heeft getrokken (http://cyclingwithoutage.org/ted/). Dat vraagt om een Nederlands vervolg. Een Nijmeegs vervolg is in wording!

Boi Huisman is als actief burger in gesprek met het bewonersplatform van Nijmegen-Centrum en mag een begroting indienen voor een pilot bij de wijkmanager. De Fietsersbond vindt dat een mooi inititatief dat we graag ondersteunen. De Fietsersbond gaat in 2015 ook landelijk veel aandacht besteden aan prettige steden voor jong en oud (http://8tot80.fietsersbond.nl/inspiratie/opinie/fietsen-met-ouderen-een-gouden-idee-uit-kopenhagen). Nijmegen kan er een nog fijnere stad van worden…

Oproep
Voel jij je betrokken bij het Centrum van Nijmegen en wil je meedenken en meedoen bij het starten van zo’n fiets-initiatief voor ouderen en andere mensen met een beperking in mobiliteit? Wil je dit mee opzetten? Stuur dan een mail naar [email protected] en wij zorgen dat de mail bij Boi Huisman terechtkomt.

—-

Nieuws:

Bij het Bakfietstreffen op april 2015 was de nieuwe, eerste riksja van CyclingWithoutAge Nijmegen aanwezig. Comfortabele zit voor twee passagiers, en dankzij electromotor ook comfortabel voor de chauffeur.

Riksja met 2 inzittenden bij Bakfietstreffen

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *