Terugblik Bakfietstreffen 2015

logo Bakfietstreffen 2015, bakfiets in een bakfiets18 en 19 april vond in Nijmegen het International CargoBikeFestival/Bakfietstreffen plaats met op de eerste dag een conferentie en op de tweede dag een publieksevenement, het Bakfietstreffen, dat al voor de vierde keer werd gehouden.

Op de conferentie kwamen zo’n 100 mensen uit ongeveer 15 landen. Fietskoeriers, bakfietsenbouwers en nog veel meer. De nieuwe gasthoogleraar fietsbeleid van de Radboud Universiteit, Kevin Krizek, was aanwezig en gaf een lezing. Ook de Gelderse Gedeputeerde voor mobiliteit, Conny Bieze, en de Nijmeegse wethouder voor mobiliteit en duurzaamheid, Harriët Tiemens, waren aanwezig en hebben gesproken.

Bij het Dutch Bicycle Centre bij de Honig waren tegelijkertijd ook enkele fietsactiviteiten, zoals de fietsfilmnacht (ook met Facebook-pagina) met allemaal korte films over/met fietsen.

De zondag begon eerst met een Bakfietsenparade vanaf het centrum naar de Vasim. Vooraan de Bakfietsenparade reed de nieuwe riksja voor Cycling Without Age Nijmegen. Een nieuw initiatief om ouderen rond te fietsen door Nijmegen. Een comfortabele riksja voor zowel de ouderen, als de fietser, dankzij een electromotor. (Zin om mee te doen met dit nieuwe initiatief?)

riksja met voor de bestuurder twee personen bij Bakfietstreffen

(Foto: Mark Peters)

In de middag was er een bakfietsenmarkt met hele verschillende bakfietsen en bakfietsachtige fietsen. Er waren ook meer ludieke publieksactiviteiten, zoals al fietsend een schilderij maken, en een voorronde van het NK Slowbiking (zo langzaam mogelijk 11 meter fietsen).

De Fietsersbond was ook aanwezig met een stand. Het was een gezellig en inspirerend gebeuren. Het was fijn om ons hier aan binnen- en buitenland te presenteren en goed om nog eens te ervaren wat er allemaal mogelijk is op de fiets.

Nog enkele foto’s (fotograaf Jan van Kessel):

Zicht van boven op het terrein met fietsen, bakfietsen en kraampjes

Fietsers klaar om mee te doen met Slowbiking

bakfietsmarkt

tent met daarbinnen horecafietsen

jongen met kinderbakfiets

Stand Fietsersbond

kindertaxibakfiets op bakfietsenmarkt

bakfietstreintje bij Bakfietstreffenfiets met aanhanger bij Bakfietstreffenuitklapbare transportfietstransportfiets met voorop rolstoel

Het International CargoBikeFestival / Bakfietstreffen 2015 is georganiseerd door Fietsdiensten.nl, in samenwerking met Gloed Communicatie en met medewerking van de Fietsersbond Nijmegen.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *