Overleg over goederenafgifte bij nieuwbouw HAN heeft resultaat

Op de hoek van de Kapittelweg en Heyendaelseweg staat een bijzonder mooi, nieuw gebouw van de HAN. Er is een zij-ingang die vooral gebruikt wordt door studenten en medewerkers die met de trein komen, echter die ingang nodigt ook uit tot afgifte van goederen. Dit laatste is mede mogelijk omdat er een voorziening dient te zijn voor de hulpdiensten.

Het negatieve gevolg daarvan is dat bestelbusjes en kleine vrachtauto’s over de berm en het tweerichtingenfietspad het trottoir oprijden aan deze kant van het gebouw. Dit wordt vaak gedaan, want het gras, voor zover nog aanwezig, is gewoon plat gereden.

vrachtauto en bestelbus met lange aanhanger bij nieuwbouw HAN

 

berm die wordt benut om dubbelzijdig fietspad over te steken

Dat illegale verkeer over de berm en fietspad levert gevaarlijke situaties op. Dit is zeer ongewenst op een veelgebruikt tweerichtingenfietspad (hoofdfietsverbinding vanuit het centrum naar de campus). De Fietsersbond heeft dit daarom aangekaart bij de gemeente en bij de HAN.

Deze ongewenste situatie wordt nu eerst opgelost door bezorgdiensten terug te verwijzen naar de hoofdingang, waar een opstelplaats is voor goederenafgifte. Dat is dus opvoeden van bezorgers.

Als permanente oplossing zal de transportvoorziening aan de voorzijde van het gebouw worden aangepast. Vervolgens zal de berm bij het tweerichtingenfietspad worden voorzien van paaltjes. De hulpdiensten kunnen er dan nog steeds door, maar bezorgers dan dus niet meer. Dit alles zal circa eind oktober gereed zijn.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *