Fietsers naar station Nijmegen in het nauw

De gemeente Nijmegen heeft de Van Oldenbarneveltstraat onlangs bij wijze van proef heringericht. Het gaat er om te kijken of deze oplossing voldoet als definitieve inrichting. De Fietsersbond Nijmegen vindt dat bij de aanpassing die nu is aangebracht, de ruimte te smal is voor fietsers en geen rekening is gehouden met het verkeer van/naar het station.

Er zijn parkeerplaatsen gemaakt, er is eenrichtingverkeer ingesteld voor het gemotoriseerd verkeer. maar voor het fietsen in twee richtingen is het gewoon te smal geworden. Dat is lastig en gevaarlijk.

Fietser en tegemoetkomende auto'sDe gemeente is in overleg met een groep bewoners tot deze oplossing gekomen. Deze bewoners en gemeente lijken naar de straat te hebben gekeken alsof het zomaar een woonstraat is. In dat geval zou de inrichting prima zijn. Nog een verkeersdrempel er in en klaar. Maar het is geen woonstraatje, het is een fietsroute van en naar het station en het is een doorgangsroute voor auto’s die vanaf de de kiss&ride zone komen. En voor die functie is de straat nu te smal. Voor fietsers op weg naar het station is een gevaarlijke situatie ontstaan.

Dus, met alle respect voor de bewoners, de gemeente kan niet volstaan met alleen de bewoners de mening te vragen. Dat is een prima werkwijze in echte woonstraten, hier kan dit zo niet. Overigens zijn er andere bewoners die zich ook verzetten tegen de nu voorgestane oplossing.

Het is zaak dat de gemeente de inrichting heroverweegt en alle belangen afweegt, rekening houdend met de functie van de straat.

plattegrond met verkeersrichtingen

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *