Fietsverlichtingsactie Nijmegen Centrum (3 december)

Op donderdagavond 3 december november heeft de afdeling Nijmegen van de Fietsersbond in het centrum van Nijmegen een fietsverlichtingsactie georganiseerd met hulp van fietsenmaker Jan Kooij, en de politie. Tussen 19.00 en 22.30 werden bij fietsers die geen goede verlichting hadden op het Koningsplein fietslampjes aangebracht. Ditmaal met lampjes met elastiek die je heel makkelijk aanbrengt en er weer af haalt. Op deze manier hebben wij ongeveer 90 mensen (bezoekers van de koopavond of vroeg uitgaanspubliek) aan verlichting geholpen in deze donkere maanden.

Dit was vooral een goede oplossing voor fietsers die zojuist door de politie waren aangehouden en een flinke boete zouden hebben moeten betalen voor ontbrekende verlichting. Bijna alle fietsers waren blij dat zij bij ons fietsverlichting konden aanschaffen en de boete dan konden inleveren.

logo met fiets, hartje en lampje

Hopelijk leidt onze fietsverlichtingsactie ook tot meer bewustwording over fietsveiligheid.

Tips voor fietsverlichting vind je op: www.ikwiljezien.nl.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *