Nijmegen Fietsstad 2016

De gemeente Nijmegen is de beste Fietsstad van Nederland. Dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2016 van de Fietsersbond. De jury, onder leiding van de directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid Peter van der Knaap, noemt Nijmegen “een gemeente die indruk maakt met hoge kwaliteit (snel)fietsroutes”.

Nijmegen Fietsstad 2016 

Het thema van de verkiezing was dit jaar ‘Bikenomics, de waarde van de fiets’. Nijmegen brengt dit volgens de jury het best in de praktijk, onder meer door nadruk te leggen op het met de fiets naar het werk gaan. Daarnaast zijn de plaatselijke ondernemers ook enthousiast over de fiets, met het Dutch Bicycle Centre als sprekend voorbeeld, aldus de jury.

De Fietsersbond afdeling Nijmegen feliciteert de gemeente Nijmegen met de verkiezing tot Fietsstad 2016. Wij hopen dat de gemeente deze prijs als motivatie gebruikt om de mooie plannen snel uit te voeren en door te gaan met de fietser centraal stellen.

De gemeente is op de goede weg, het is nu zaak om de lijn omhoog goed vast te houden. De Fietsersbond afdeling Nijmegen vraagt de gemeente daarbij ook werk te maken van de volgende punten:

1.   Op uitwerkingsniveau goed op de fietser te blijven letten, zonde als het daar toch niet helemaal goed uitpakt. Het zit hem in de uitwerking, zoals:

  • weinig opstelruimte voor fietsers bij kruisingen van snelfietsroute met St Annastraat en Thijmstraat,
  • haakse bochten in de belangrijke fietsroutes zoals bij de oversteken van de St Annastraat,
  • te weinig ruimte als drukke fietsroutes elkaar kruisen zoals Groenewoudseweg met de Verlengde Groenestraat.

2.   Aandacht voor onderhoud van belangrijke fietsverbindingen in de bestaande stad (zoals de Groesbeekseweg, Berg en Dalseweg, Weg door Jonkerbos).

De verkiezing van Fietsstad 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Dura Vermeer en sponsoren Advin, Keypoint, Falco, Jan Kuipers Nunspeet, Klaver en Easypath. Kijk voor meer informatie op http://www.fietsstad2016.nl

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *