De op- en afgangen van de bruggen over de Waal naar ‘Veur Lent’ en de dijk

Iedereen die wel eens met de fiets naar Veur-Lent is gegaan of van vanaf de Waaldijk naar de Waalkade wil, realiseert zich dat trappen geen fietsvoorzieningen zijn. ( zie ook de Zadelpen van januari 2014 ). Veel Nijmeegse bewoners bezoeken het eiland graag en het wordt er steeds drukker. Het meest in het oog springend zijn de geparkeerde fietsen op het voetpad van de Snelbinder op dagen met mooi weer. Voetgangers kunnen dan niet anders dan op het fietspad gaan lopen. Na de opening van Veur-Lent is het bij mooi weer nog drukker geworden. De fietsen staan op zulke momenten ook nog eens op het fietspad geparkeerd. Dan wordt het al helemaal moeilijk voor voetgangers EN fietsers om er door heen te komen.

trap bij de Oversteek

Dit alles is al enkele keren aangekaart voor de bouw van de ‘Oversteek’ en de aanleg van ‘Veur Lent’. Dit was tijdens de vorige raadsperiode bij de wethouder Beerten. Als Fietsersbond hebben we het opnieuw bepleit bij de huidige wethouder Harriët Tiemens. Goed nieuws : Er komt op korte termijn een plan om een aantal trappen te vervangen, waardoor het gemakkelijker is om op de bruggen te komen dan wel van de bruggen af te gaan. Indien bij Veur Lent onder aan de Snelbinder ook nog eens een goede fietsparkeervoorziening komt, wat let het dan de fietser om zijn fiets daar te parkeren waar niemand er last van heeft.  Als bijkomend voordeel kan er dan gehandhaafd worden door  geparkeerde fietsen op de snelbinder te verwijderen. Er zijn geen excuses meer om daar je fiets te parkeren. Wij zijn benieuwd naar de inhoud van dit voorstel. Dit voorstel betekent helaas nog niet dat realisatie op korte termijn te verwachten is.

Het positieve is wel dat bij de renovatie van de Waalbrug de busbaan omgezet wordt in een fietspad en dat het huidige fiets/voetpad nog alleen voor voetgangers is. Nu is er veel sprake van skeelers, voetgangers en fietsers die zich tegen het verkeer in verplaatsen en zo voor veel irritatie zorgen. Een verbetering voor de fietsers en voor de voetgangers.  Er ontstaat zo een mooie wandelroute Waalkade – Waalbrug – Veur-Lent – Snelbinder. Laat iedereen genieten met een beetje ruimte.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *