De gemeenteplannen zijn onlogisch, ontoegankelijk en onveilig

Actie tot 11 aug: Vraag om nader onderzoek Stationsgebied NM CS

Zienswijzen indienen t/m 11 augustus

variant Fietsersbond

De gemeente Nijmegen en ProRail/NS hebben van 1 juli t/m 11 aug de procedure lopen voor de aanleg van het extra spoor en de ontwikkeling van de ingang aan de Westkant. De huidige plannen hebben kwalijke gevolgen voor het hele integrale plan voor het stations-gebied op het gebied van toegankelijkheid, veiligheid en efficiency.

We blijven met die plannen straks trappen lopen door het hele station. Voetgangers moeten nog steeds de busbaan oversteken. Fietsers passeren elkaar straks in twee richtingen op een helling met afslag naar de stalling. Tijdens 4daagse en 7heuvelenloop mogen alle reizigers over 2 bruggetjes de stad in lopen. De nieuwe fietsenstallingen zijn voornamelijk ingesteld op reguliere stadsfietsen.etc.etc.

De Fietsersbond heeft een haalbaar plan gemaakt vanuit informatie over andere stations en de geschiedenis van het denken in de stad over deze plek. Dat lost deze problemen op. Onze ideeen dragen we al een aantal jaren aan, maar de gemeente kiest voor andere opties.

Wij hebben hier weer aandacht voor gevraagd in een ambtelijk gesprek ’s ochtends en INSPRAAK in de gemeenteraad op 30 juni j.l.. We vroegen of de gemeente ons plan nog kan onderzoeken. De gemeenteraad reageerde helemaal niet op onze vraag. Een nieuwe ambtenaar is bereid om na de zomer ons plan te onderzoeken maar de termijn voor zienswijze verloopt op 11 augustus al.

Graag roepen wij jullie allen op om een reactie (ofwel zienswijze)  te schrijven. Er zijn drie manieren hoe je dat kunt doen:

1) Je kunt zelf echt onderzoek doen en een uitgebreide zienswijze schrijven;

2) Je kunt laten weten dat je om bepaalde redenen/ervaringen het plan van de gemeente niet ziet zitten of ons plan juist wel.

3) Je kunt gewoon ons verzoek ondersteunen dat de gemeente onderzoek moet doen naar het PLAN VAN DE FIETSERSBOND .

Stuur je bericht aan [email protected] en graag ook cc aan ons [email protected]. De adressen voor ProRail vind je HIER.

Hier vind je de uitleg over ONZE VARIANT.  De achterliggende stukken bij de procedure vind je HIER  ProRail gaf toelichting op de plannen in DIT CAFE. De Gelderlander schreef al over de PLANNEN VAN PRORAIL EN DE GEMEENTE. Wij hebben ook een INTERVIEW met hen gedaan. Sowieso kun je het dossier deze zomer volgen via ONZE FACEBOOK .

 

 

[Alle woorden met HOOFDLETTERS zijn aanklikbaar voor nadere info.]

 

Categorieën