Kijk het Stationscollege 21 januari online 16.30 – 18.30 uur

Of kijk het later terug

266px-Nijmegen_Centraal_Station

Persbericht Stationscollege 21 januari 2022

 

Op vrijdagmiddag 21 januari 2022 van 16.30 -18.30 uur organiseren een aantal partnerorganisaties die betrokken zijn bij het stationsgebied van Nijmegen een stationscollege. Het doel van het college is informatie te delen met de stad  over constructieve varianten voor de huidige plannen voor het stationsgebied

 

Daarbij wordt een dialoog aangegaan met studenten en politici hierover. Zo laten we zien hoe samenspraak eruit kan zien. De betrokken deelnemende organisaties zijn tot nu toe: Fietsersbond Nijmegen e.o., Oogvereniging Gelderland, Wandelbond, Zelfregiecentrum Nijmegen,   de  initiatiefnemers van Route 44 en de Gezamenlijke Werkgroep Burgerparticipatie Nijmegen.

 

Het gesprek zal o.a. gaan over de eisen die gesteld worden aan moderne OV-HUB’s; maatschappelijk i.p.v. medisch model/design for all; aandacht voor de functionele omgevingsroutes en de relatie met Nijmegen centrum; het verkennen van mogelijkheden om meer op -1 ( dus ondergronds ) niveau te doen; en het proces rond reacties op en raadpleging van deskundigen in dit proces door de gemeente. Na elke presentatie is er gelegenheid voor verduidelijkende vragen; aan het einde is er ruimte voor discussie.

 

De middag wordt gehouden op de universiteit en is vanwege corona alleen fysiek toegankelijk voor de sprekers, studenten, pers en politici, maar er zal een film van gemaakt worden.

Het is belangrijk om je aan te melden voor  de fysieke bijeenkomst. 

Ook voor de livestream is het fijn als je je aanmeldt Dat kan bij secretarisfbnijmegen[at]gmail.com.

We maken een rapport met de powerpoints die op de dag zelf zijn gepresenteerd met meer achtergronden in de bijlage.

Het college is ook terug te kijken.

 

 

Nadere informatie: [email protected]

Categorieën