Bereikt: richtlijnen voor zwaar vrachtverkeer bij bouwprojecten

Zwaar vrachtverkeer zoals dat bij bouwprojecten plaatsvindt, vormt een bedreiging van de verkeersveiligheid. Dit komt vooral door de dode-hoek-problematiek bij grote vrachtwagens. Het is verstandig om bij grote bouwprojecten in de stad tijdig te (laten) kijken naar verstandige
routes en hoe dit te regelen en te communiceren. Ook voor aannemers is het goed dat zij hier tijdig aandacht voor hebben en goed regelen. De gemeente Nijmegen had hier tot voor kort geen richtlijnen voor. De Fietersbond Nijmegen heeft de gemeente gewezen op de aanpak zoals die ook door de gemeente Amsterdam wordt gehanteerd.
In 2014 heeft de gemeente de richtlijnen voor aannemers aangepast en de nieuwe aanpak wordt ook al toegepast. De Fietsersbond is blij met dit succes en zal bij gelegenheid graag meepraten over bouwverkeer bij grote bouwprojecten.

Betonwagen op bouwplaats

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *